Inschrijven Voorjaars- en Zomercompetitie 2023

De voorbereidingen voor de voorjaarscompetitie 2023 zijn weer begonnen.
De voorjaarscompetitie wordt op buitenbanen gespeeld.

Er is weer de mogelijkheid om je op te geven voor de voorjaarscompetitie 2023.
Je kunt een team opgeven, maar ook individueel.
De competitieleiders van de vereniging zullen pogen voor ieder lid die competitie wil spelen een team te zoeken of een nieuw team te formeren, lukt dit niet dan komt iemand op de reservelijst.

Verkort Spelen
Net als afgelopen jaar tijdens de Voorjaarscompetitie senioren (m.u.v. 8&9 Tennis) geldt voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD) Verkort Spelen. Dat betekent dat er een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) wordt gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is.

8&9 Tennis

• Speciaal voor startende, recreatieve tennissers , speelsterkte 8 en 9 (17+)
  • Er zijn minimaal  drie mensen nodig per team.
  • Gezelligheid staat voorop en iedereen speelt op zijn eigen niveau. Resultaten tellen niet mee voor de speelsterkte;
  • Elk team speelt twee dubbels (DD, HD of GD, alle combinaties mogelijk).
  • De competitie wordt op donderdagavond of op zondagmiddag gespeeld.
  • Voor deze competitie geldt Compact spelen, dat wil zeggen dat bij de stand 40-40 er een beslissend punt wordt gespeeld en dat een eventuele derde set bestaat uit een super tie-break (tot 10 punten)

De  8&9 Voorjaarscompetitie bestaat uit zeven speeldagen in april en mei , zie bij speeldata

Vrijdagavondcompetitie
Om de drukte op vrijdagavond te reguleren én toekomstige groei mogelijk te maken wordt er tijdens de KNLTB Voorjaarscompetitie op vrijdagavond ‘om de week’ worden gespeeld.
Dit betekent dat de hele vrijdagavond competitie zich uitspreidt over 10 weken, en dat er per team 5 speeldagen zijn.

Competitieaanbod en speeldata
Er kan op bijna alle dagen van de week competitie gespeeld worden, in allerlei samenstellingen en leeftijdsklassen. Aarzel niet en geef je (of je team) op!

Speeldata zaterdagcompetitie Zeeland
De competitiedata van de reguliere voorjaarscompetitie op zaterdag zijn in Zeeland  anders dan in de overige provincies. De Voorjaarscompetitie begint in Zeeland eerder, zodat aansluitend de gemengde competitie gespeeld kan worden. De Zaterdag Gemengd dubbel begint later.

Zomeravondcompetitie
De Zomeravondcompetitie is een recreatieve competitie, op zeven woensdagavonden in mei en juni.
– Deze competitie is alleen voor spelers en speelsters van 17 jaar en ouder en is geschikt voor alle speelsterktes.
– Elke competitiedag bestaat uit vier dubbels. Dat kan zijn 4x HD, 4x DD of DD, HD en 2x GD.
– Elk team bestaat uit minimaal 4 spelers. Deze competitie wordt gespeeld volgens de regels van het Compact Spelen.

Voor verdere informatie kunt u via mail contact opnemen met Liesbeth Izeboud, l.izeboud@live.nl of bij dringende vragen bij een ander lid van de commissie prestatief.

Inschrijven senioren

Inschrijven voor voorjaarscompetitie 2023 kan tot uiterlijk 27 december 2022 via onderstaand formulier (vermeld bij de opgave van de teamleden ook hun speelsterkte E + D):