Corona update per 26 juni

Het kabinet heeft vrijdagavond tijdens de persconferentie aangekondigd dat de volgende stappen van het openingsplan vanaf zaterdag 26 juni kunnen worden gezet.

–  Officiële cluboverstijgende wedstrijden voor volwassenen zijn dan weer toegestaan.

–  Publiek is weer welkom bij amateurwedstrijden en trainingen.

–  De horeca op sportlocaties mag onder voorwaarden ruimer en langer open.

De besmettingscijfers ontwikkelen zich positief en het aantal gevaccineerden stijgt snel, waardoor meer versoepelingen van de coronamaatregelen sneller dan verwacht mogelijk zijn.

Goed nieuws dus, want dit betekent dat deze zomer officiële toernooien en wedstrijden tegen spelers van andere verenigingen voor alle leeftijden weer mogelijk zijn.

Toeschouwers zijn welkom bij wedstrijden en trainingen, hierbij geldt:

. Een vaste plaats: zitplaats of staand op een afgebakende plek met 1.5 afstand.

. Een checkgesprek en registratie is verplicht.

Ouders mogen dus blijven kijken bij hun kinderen, clubgenoten kunnen elkaar aanmoedigen en liefhebbers kunnen wedstrijden bezoeken. Het clubleven kan weer tot bloei komen.

Terrassen en clubhuizen op sportlocaties mogen vanaf 26 juni open volgens reguliere openingstijden. Uiteraard gelden hierbij de horeca regels:

. vaste zitplaatsen en alles op 1.5 meter afstand. Dat betekent dat tafels en stoelen ver genoeg van elkaar af moeten staan. Registratie en checkgesprek blijven verplicht.

. Kleedkamers en douches mogen gebruikt worden.

Lees via ondestaande link meer over de versoepelingen vanaf 26 juni.

(Bron: brief KNLTB aan bestuur)