Coronamaatregel versoepeld (aanpassing dd. 4 nov.)

Versoepelde maatregel

Vanwege kritiek van de Tweede Kamer is er toch geen coronatoegangsbewijs meer nodig voor amateursporten in de buitenlucht.

Reden voor versoepeling

Het demissionaire kabinet deelde op 2 november mee het coronatoegangsbewijs verplicht te stellen op alle amateursportlocaties, voor zowel toeschouwers als sporters, maar de Kamer ging woensdagavond alleen akkoord met een uitbreiding van de coronapas op binnen(sport)locaties. Een ruime meerderheid in de Kamer zag echter niets in eenzelfde maatregel voor de buitensporters. Ook wilden de partijen dat toeschouwers alleen binnen in het bezit van een bewijs moesten zijn.

Het Kabinet was uiteindelijk bereid om aan de wens van de Kamer tegemoet te komen.

Vanaf 6 november geldt

– basisregels blijven van kracht

– advies om publiek, mensen op het terras en in de kantine op 1,5 meter afstand te houden

– mensen dienen hun coronabewijs te laten zien als ze de kantine binnen gaan, dat geldt ook voor wie alleen gebruik wil maken van het toilet of de kleedkamer.

– mensen die (naar) binnen lopen dienen een mondkapje te dragen (mag weliswaar zittend af)

Handhaving regels

De maatregel is dan weliswaar versoepeld, maar het handhaven ervan blijft, zeker voor een instelling die draait op louter vrijwilligers, nog steeds een (te) moeilijke opgave.

Het is dan ook de verantwoordelijkheid van de mensen zelf  om het bewijs bij zich te hebben om dat bij een eventuele controle te kunnen tonen.

Wij rekenen op u aller begrip en medewerking!!

Wie meer wil lezen over de nu geldende maatregelen; klik op de link hieronder

het bestuur