Competitie spelen

Twee keer per jaar kun je aanmelden voor een competitieronde. De eerste ronde wordt gespeeld van april t/m mei, de tweede ronde van september t/m oktober.

Tenniskids

Competitie Rood: t/m 8 jaar

• Een competitiedag duurt gemiddeld 1 uur.
  • Kinderen spelen in de Rode competitie enkelpartijen.
  • Wie het eerste 7 punten heeft gewonnen
  • Een competitieteam bestaat uit minimaal 1 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar.
  • Een competitieteam kan de winnaar van de dag worden.

Competitie Oranje: 8 t/m 10 jaar

• Een Oranje competitiedag duurt gemiddeld 2 á 2½ uur.
  • Kinderen spelen in de Oranje competitie enkel- en dubbelpartijen.
  • Wie het eerste 4 games heeft gewonnen is winnaar, bij 3-3 wordt er een beslissende game gespeeld, in de game bij 40-40 beslissend punt.
  • Een competitieteam bestaat uit minimaal 2 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar.
  • Iedere speeldag wordt een team binnen de poule dagwinnaar. Op MijnKNLTB vind je de wedstrijdresultaten.

Groene competitie: 10 t/m 12 jaar

• Een competitiedag bij Groen duurt ongeveer 3 uur.
  • Kinderen spelen in de Groene competitie enkel- en dubbelpartijen.
  • Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar en mét en tegen elkaar. Iedere wedstrijddag moeten er 4 kinderen zijn anders kunnen niet alle wedstrijden gespeeld worden.
  • Elke week speelt het team tegen een team van een andere vereniging.
  • Er worden tijdens een competitiedag 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen gespeeld.
  • Er wordt gespeeld om 2 gewonnen sets tot de 4 met 2 games verschil., dus 4-2 5-3.
  • Bij de stand 4-4 wordt er een tie-break gespeeld tot de 7 punten met 2 punten verschil
  • Alle wedstrijduitslagen worden weergeven op MijnKNLTB.
  • Het team dat aan het einde van de competitie op de eerste plek in de poule staat, is kampioen.

Gele competitie: 13 t/m 17 jaar

• Een competitiedag duurt ongeveer 5 uur.
  • Kinderen spelen enkel- en dubbelpartijen.
  • Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 spelers.
  • Jongens en meisjes hebben ieder een eigen competitie.
  • Iedere wedstrijddag moeten er 4 kinderen zijn anders kunnen niet alle wedstrijden gespeeld worden.
  • Elke week speelt het team tegen een team van een andere vereniging.
  • Er wordt gespeeld om 2 gewonnen sets tot de 6 met 2 games verschil., dus 6-2 7-5.
  • Bij de stand 6-6 wordt er een tie-break gespeeld tot de 7 punten met 2 punten verschil.
  • Alle wedstrijduitslagen worden weergeven op MijnKNLTB.

Er kan momenteel niet meer ingeschreven worden voor de najaarscompetitie 2022.
De inschrijving voor de voorjaarscompetitie 2023 start in januari 2023.