Competitie spelen

Twee keer per jaar kun je aanmelden voor een competitieronde. De eerste ronde wordt gespeeld van april t/m mei, de tweede ronde van september t/m oktober.

Najaarscompetitie 2022

We kunnen weer jeugdteams opgeven om mee te doen aan de competitie in het najaar van 2022. Deze competitie bestaat uit 5 speeldagen.

Tenniskids

Competitie Rood: t/m 8 jaar

• Een competitiedag duurt gemiddeld 1 uur.
  • Kinderen spelen in de Rode competitie enkelpartijen.
  • Wie het eerste 7 punten heeft gewonnen
  • Een competitieteam bestaat uit minimaal 1 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar.
  • Een competitieteam kan de winnaar van de dag worden.

Competitie Oranje: 8 t/m 10 jaar

• Een Oranje competitiedag duurt gemiddeld 2 á 2½ uur.
  • Kinderen spelen in de Oranje competitie enkel- en dubbelpartijen.
  • Wie het eerste 4 games heeft gewonnen is winnaar, bij 3-3 wordt er een beslissende game gespeeld, in de game bij 40-40 beslissend punt.
  • Een competitieteam bestaat uit minimaal 2 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar.
  • Iedere speeldag wordt een team binnen de poule dagwinnaar. Op MijnKNLTB vind je de wedstrijdresultaten.

Groene competitie: 10 t/m 12 jaar

• Een competitiedag bij Groen duurt ongeveer 3 uur.
  • Kinderen spelen in de Groene competitie enkel- en dubbelpartijen.
  • Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar en mét en tegen elkaar. Iedere wedstrijddag moeten er 4 kinderen zijn anders kunnen niet alle wedstrijden gespeeld worden.
  • Elke week speelt het team tegen een team van een andere vereniging.
  • Er worden tijdens een competitiedag 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen gespeeld.
  • Er wordt gespeeld om 2 gewonnen sets tot de 4 met 2 games verschil., dus 4-2 5-3.
  • Bij de stand 4-4 wordt er een tie-break gespeeld tot de 7 punten met 2 punten verschil
  • Alle wedstrijduitslagen worden weergeven op MijnKNLTB.
  • Het team dat aan het einde van de competitie op de eerste plek in de poule staat, is kampioen.

Gele competitie: 13 t/m 17 jaar

• Een competitiedag duurt ongeveer 5 uur.
  • Kinderen spelen enkel- en dubbelpartijen.
  • Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 spelers.
  • Jongens en meisjes hebben ieder een eigen competitie.
  • Iedere wedstrijddag moeten er 4 kinderen zijn anders kunnen niet alle wedstrijden gespeeld worden.
  • Elke week speelt het team tegen een team van een andere vereniging.
  • Er wordt gespeeld om 2 gewonnen sets tot de 6 met 2 games verschil., dus 6-2 7-5.
  • Bij de stand 6-6 wordt er een tie-break gespeeld tot de 7 punten met 2 punten verschil.
  • Alle wedstrijduitslagen worden weergeven op MijnKNLTB.

Competitie data

De Najaarscompetitie voor Tenniskids en junioren start begin september en loopt tot en met eind oktober. Klik hier voor alle speeldata.

Inschrijven

Je kunt je voor een competitie inschrijven door onderstaand formulier in te vullen en op te sturen.
De inschrijftermijn eindigt op 1 juni 2022.
Na inschrijving gaan we samen met onze trainer Jasper Smit kijken in welk team je het beste kan worden ingedeeld.