Inschrijven jeugd competities voorjaar 2023

We kunnen weer teams opgeven om mee te doen aan de competitie in het
voorjaar 2023. Deze competitie bestaat uit 8 speeldagen en is van april tot en met mei.

Tenniskids

Competitie Rood: t/m 8 jaar

• Een competitiedag duurt gemiddeld 1 uur.
  • Kinderen spelen in de Rode competitie enkelpartijen.
  • Wie het eerste 7 punten heeft gewonnen
  • Een competitieteam bestaat uit minimaal 1 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar.
  • Een competitieteam kan de winnaar van de dag worden.

Competitie Oranje: 8 t/m 10 jaar

• Een Oranje competitiedag duurt gemiddeld 2 á 2½ uur.
  • Kinderen spelen in de Oranje competitie enkel- en dubbelpartijen.
  • Wie het eerste 4 games heeft gewonnen is winnaar, bij 3-3 wordt er een beslissende game gespeeld, in de game bij 40-40 beslissend punt.
  • Een competitieteam bestaat uit minimaal 2 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar.
  • Iedere speeldag wordt een team binnen de poule dagwinnaar. Op MijnKNLTB vind je de wedstrijdresultaten.

Groene competitie: 10 t/m 12 jaar

• Een competitiedag bij Groen duurt ongeveer 3 uur.
  • Kinderen spelen in de Groene competitie enkel- en dubbelpartijen.
  • Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar en mét en tegen elkaar. Iedere wedstrijddag moeten er 4 kinderen zijn anders kunnen niet alle wedstrijden gespeeld worden.
  • Elke week speelt het team tegen een team van een andere vereniging.
  • Er worden tijdens een competitiedag 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen gespeeld.
  • Er wordt gespeeld om 2 gewonnen sets tot de 4 met 2 games verschil., dus 4-2 5-3.
  • Bij de stand 4-4 wordt er een tie-break gespeeld tot de 7 punten met 2 punten verschil
  • Alle wedstrijduitslagen worden weergeven op MijnKNLTB.
  • Het team dat aan het einde van de competitie op de eerste plek in de poule staat, is kampioen.

Gele competitie: 11 t/m 14 jaar

• Een competitiedag duurt ongeveer 4 uur.
  • Er wordt op een hele baan gespeeld met gewone ballen.
  • Jongens en meisjes spelen door elkaar en mét en tegen elkaar.
  • Een team speelt 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen.
  • Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 spelers.
  • Iedere wedstrijddag moeten er 4 kinderen zijn anders kunnen niet alle wedstrijden gespeeld worden.

Spelregels

• Er wordt gespeeld om 2 gewonnen sets tot de 4 met 2 games verschil, dus 4-2 5-3.
  • Bij de stand 40-40 geldt het Beslissend Punt Systeem: het winnende punt levert de game op. De ontvanger bepaalt vanaf welke kant de serveerder het punt moet spelen.
  • Bij de stand 4-4 wordt er een tiebreak gespeeld tot de 7 punten (met een verschil van 2 punten).
  • In zowel de enkel als dubbel wordt bij 1-1 in sets een beslissende wedstrijdtiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten) gespeeld.

Gele competitie: 13 t/m 17 jaar

• Een competitiedag duurt ongeveer 5 uur.
  • Er wordt op een hele baan gespeeld met gewone ballen.
  • De competitie bestaat uit een meisjescompetitie, jongenscompetitie.
  • Een team speelt 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen.
  • Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 spelers.

Spelregels

• Er wordt gespeeld om 2 gewonnen sets tot de 6 met 2 games verschil, dus 6-2 7-5.
  • Als het 40-40 wordt, worden er nog minimaal 2 punten gespeeld. De winnaar van het eerste punt komt op voordeel. Als deze speler ook het daaropvolgende punt wint, is de game beëindigd. Als de andere speler het tweede punt wint, wordt het opnieuw 40-40. Er wordt net zo lang doorgespeeld tot één van beide spelers twee punten achter elkaar wint.
  • Bij de stand 6-6 wordt er een tiebreak gespeeld tot de 7 punten (met een verschil van 2 punten).
  • In zowel de enkel als dubbel wordt bij 1-1 in sets een beslissende wedstrijdtiebreak tot 10 punten (met een verschil van 2 punten) gespeeld. De uitslag van deze set kan bijvoorbeeld 10-5, 10-8 of 11-9 zijn.

Competitie data

Overzicht van de voorjaarscompetitie voor Rood & Oranje, Groen en Junioren:

Inschrijven

Je kunt je voor een competitie inschrijven door onderstaand formulier in te vullen en op te sturen.
De inschrijftermijn eindigt op 24 december 2022.
Na inschrijving gaan we samen met onze trainer Jasper Smit kijken in welk team je het beste kan worden ingedeeld.